Ciasta

«Ciasto piernikowe»

Piernik przełożony masą budyniową.

«Ciasto porzeczkowe »

Połączenie słodkiej śmietanki z orzeźwiającym musem z czarnej porzeczki. Wszystko to na puszystym biszkopcie.

«Pana cotta»

Śmietankowy lekki włoski deser z musem malinowym.

«Ciasto czekoladowo pomarańczowe»

Intensywna i wyraźna czekolada złagodzona smakiem pomarańczy.

«Kinder bueno»

Subtelny orzechowy smak przełamuje chrupiący i wyraźny krokant.

«Chrupiące espresso»

Smak delikatnej kawy i śmietanki dopełnia chrupiący krokant.

«Jabłecznik tradycyjny»

Tradycyjna szarlotka na kruchym spodzie. Jak domowa ;]

«Sernik z kajmakiem»

Puszysty, wilgotny sernik. Rozpływa się w ustach. W słodkiej , kajmakowej oprawie. Mmm …

«Malinowa chmurka»

Galaretka z malinami na kruchym spodzie. Wszystko pokryte śmietanką i chrupiącą bezą.

«Jagoda z bezą»

Jagody z bitą śmietaną na delikatnym biszkopcie. Wszystko przykryte chrupiącą bezą. Czego można chcieć więcej.

«Jabłecznik orkiszowy»

Jabłecznik na cieście orkiszowym. Miękki i wilgotny.

« Czardasz czekoladowy »

Biszkopt czekoladowy z zapiekanym białym serem.

« Kopiec kreta »

Bita śmietana z bananami i frużeliną wiśniową, położona na czekoladowym biszkopcie.

« Leśny mech »

Puszysty i wilgotny biszkopt. Ciekawej wiosennej, zielonej barwy nadaje mu szpinak, który jest prawie niewyczuwalny w smaku. Ciasto nie za słodkie i lekko kwaskowate dzięki pestkom granatu.

« Marchewkowe »

Soczyste ciasto marchewkowe pod kołderką ze śmietanki i chrupiących migdałów.

« Malinowo maślane »

Subtelne połączenie masła i malin na delikatnym biszkopcie.

« Oreo »

Chrupiące ciasteczka na delikatnej masie i chrupiącym krokancie.

« Cytrynowiec »

Ciasto cytrynowe to połączenie dwóch kontrastowych warstw delikatnej masy, położonej na puszystym i wilgotnym biszkopcie. Słodko – kwaśny smak podkreślają herbatniki polane lukrem.

« Karmelowiec »

Dolna warstwa to czekoladowy biszkopt przełożony orzechowym, chrupiącym krokantem. Kolejną warstwę tworzy delikatna jogurtowa masa na bazie bitej śmietany, całość wykończona jest żelem karmelowym.

« Ptasie mleczko z malinami »

Jasny biszkopt pokryty delikatną, śmietankową pianką. Całość zwieńczona galaretką z kawałkami malin.

« Sernik z rosą »

Puszysty sernik na kruchym spodzie. Całość pokryta delikatną pianką.

« Rafaello »

Delikatna masa kokosowa z wiórkami kokosowymi, położona na chrupiącym krokancie z białą czekoladą i cienkim biszkopcie. Całość wykończona wiórkami z migdałów.

« Tiramisu »

Biszkopt nasączony kawą espresso oraz likierem Amaretto, przełożony masą z włoskiego serka mascarpone i żółtek na bazie bitej śmietany. Całość grubo posypana gorzkim kakao.

« Szwarcwald »

Krem na bazie bitej śmietany, położony na frużelinie wiśniowej oraz biszkopcie czekoladowy. Całość posypana wiórkami czekoladowymi.